Cum să tratezi durerile articulare cu remedii naturale?

Bine ați venit la programul nostru „Rețete din natură„. Astăzi vom vorbi despre remedii naturale pentru ameliorarea durerilor articulare.

Durerile articulare, care apar odată cu înaintarea în vârstă, apar de obicei ca urmare a pierderii rezistenței cartilajului, a scăderii sau a sfârșitului lichidului articular.

Sugestii de remedii naturale pentru dureri osoase și articulare….

1-Masaj:

Prima metodă care poate fi aplicată pentru durerile de oase este, bineînțeles, masajul. Cu ajutorul masajului aplicat cu metoda potrivită în mediul potrivit, se poate obține o ameliorare a durerii osoase. Pentru aceasta, trebuie folosite unele uleiuri vegetale. Uleiul de nucă, uleiul de ricin, uleiul de cocos sau uleiul de cătină sunt potrivite pentru masaj. Datorită acestor uleiuri vegetale se accelerează circulația sângelui în oase. Datorită acestui fapt, persoanele care suferă de dureri de oase se simt ușurate.

Masaj cu ulei de măsline

Masați articulațiile dureroase cu ulei de măsline de două ori pe zi. După ce ați terminat masajul, lăsați-l să se absoarbă în piele, fără să vă clătiți.

2- Faceți exerciții fizice:

Puteți începe această metodă prin a face o scurtă plimbare în mod regulat. Înotul este, de asemenea, cunoscut ca fiind o altă metodă cea mai eficientă de ameliorare a durerii. Începând cu unul ușor, trebuie să înotați în mod regulat în fiecare zi. În acest fel, puteți ameliora durerile osoase.

3-Ginger:

Ghimbirul este un fel de analgezic. Consumul unei cești de ceai de ghimbir în fiecare zi poate ameliora problema care cauzează această durere. Așa că este bine să îl beți des.

4-Foaie de sicomor:

Frunzele de sicomor trebuie ținute în apă fierbinte pentru o anumită perioadă de timp. Frunza, care s-a odihnit un timp în apă fierbinte, trebuie aplicată pe piele în contact cu pielea. Bineînțeles, este de asemenea important ca zona de contact să fie curată și lipsită de murdărie.

5- Cura cu turmeric

Ingrediente

  • O jumătate de linguriță de turmeric
  • 2 pahare de apă potabilă

Mod de preparare: Puneți turmericul în apă și lăsați-l să se încălzească la foc mic. Când dă în clocot, se ia de pe foc. După ce se infuzează timp de 6-7 minute, se bea 1 pahar dimineața și seara.

6-Cura cu ananas

Ananasul proaspăt este unul dintre cele mai bune fructe și remedii naturale pentru durerile articulare. Datorită enzimei pe care o conține, acesta ajută la reducerea inflamației la nivelul articulației.

Ingrediente

  • 2 felii de ananas proaspăt
  • 1 litru de apă potabilă

Preparare: Puneți 2 felii de ananas într-un blender și adăugați 4 pahare de apă, adică 1 litru de apă, și amestecați timp de 5 minute. Trebuie să beți acest amestec de 4 ori pe zi. Puteți continua cu aplicarea făcându-l din nou atunci când se termină.

7- Ulei de măsline

Este important să folosiți uleiul de măsline la mese pentru a reduce durerile de genunchi și articulații. De asemenea, este foarte important ca uleiul de măsline preferat să fie presat la rece și neprocesat.

8- Pește de apă rece

Peștii de apă rece, cum ar fi tonul, somonul, păstrăvul și sardinele, conțin mult omega 3, care este bun pentru durerile articulare.

9- Supa de oase

10- Cereale integrale

Ar trebui să fie preferate cerealele bogate în fibre și integrale. Persoanelor cu dureri de genunchi și articulații li se recomandă să consume grâu integral, ovăz și hrișcă.

11-Fructe și legume

Sunt eficiente ananasul, broccoli, usturoiul, smochinele, legumele cu frunze verzi, rodiile, murele, murele, căpșunile, merele, sfecla roșie, varza roșie, morcovul, dovleacul, cartoful dulce și roșiile.

12- Frunzele de struguri

Există 392 miligrame de calciu în 100 de grame de frunze de struguri, ceea ce reprezintă o sursă eficientă de calciu. Prin urmare, este o sursă foarte importantă de nutrienți pentru țesutul osos.

13-Rozmarin

Rozmarinul, un aliment antiinflamator, este un aliment prietenos pentru afecțiuni precum rigiditatea și umflarea articulațiilor.

14-Migdale

Migdalele sunt bogate în vitamina E. Datorită compușilor pe care îi conține, migdalele sunt bune pentru durerile articulare.

15-Sofran

Șofranul este extrem de benefic pentru durerile articulare și musculare.

16-Cuisoare

Consumul de cuișoare este estimat a fi bun pentru durerile articulare. Cuișoarele conțin, de asemenea, antioxidanți care sunt importanți în încetinirea deteriorării cartilajelor și oaselor cauzate de durerile articulare. Din acest punct de vedere, este foarte benefic pentru persoanele cu disconfort articular cronic. Puteți consuma zilnic între ½ și 1 linguriță de cuișoare pentru a reduce durerile articulare.

Lasă un comentariu